Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی شکوری مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در رابطه با تأخیر در پرداخت بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: تأخیری در روند بیمه بیکاری وجود ندارد، مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه‌ای به آدرس prkar.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
mcls.gov.ir
طراحی کرده است که یک سامانه‌ جامع روابط کار خواهد بود و این سامانه دارای زیر سامانه‌ای تحت عنوان بیمه بیکاری است.   وی افزود: افراد بیکار می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند و بعد از ثبت نام نام کاربری و رمز عبور برای آن‌ها ارسال خواهد شد که در واقع اجازه‌ ورود به سامانه به این افراد داده خواهد شد و می‌توانند درخواست بیمه بیکاری خود را ثبت کنند.   شکوری ادامه داد:  طبق قانون هنگامی که فرد بدون میل و اراده‌ شخصی خود بیکار شود، ۳۰ روز فرصت قانونی دارد که درخواست بیمه‌ بیکاری خود را به مرجع ذی صلاح یعنی همان اداره کار اعلام کند.   وی بیان کرد: این سامانه درخواست متقاضیان بیمه بیکاری را ثبت می کند و به محض بارگذاری مدارک و مستندات  قرارداد کاری سیستم شماره حساب، شماره شبا افراد تحت تکفل را کنترل می‌کند.   شکوری گفت: بعد از طی این روند مدارک به سیستم همکاران ما در اداره کار ارجاع داده خواهد شد و بررسی می‌شود که آیا فرد صلاحیت دریافت بیمه بیکاری را دارد یا خیر؟   وی توضیح داد: طبیعتا این مراحل زمان بر است که بخشی از آن شامل یک نوع فرجه‌ قانونی خواهد شد، به طور مثال وقتی فردی بر خلاف میل و اراده‌ خود در فروردین ماه بیکار شود تاریخ شروع بیکاری برای ما مهم است.   شکوری افزود: اینکه برای فرد از چه تاریخی مقرری پرداخت خواهد شد مسئله‌ مهمی است، طبق قانون مبنای محاسبه‌ مقرری متوسط ۹۰ روز قبل از بیکاری است.
وی در پاسخ این مسئله که چه مدت زمان طول می‌کشد تا این مبلغ به حساب فرد بیکار واریز شود عنوان کرد: بر اساس قانون در سازمان تامین اجتماعی پس از گذشت ۳۰ روز و بررسی اداره کار، کارفرما طبق ماده ۳۹ مکلف است لیست هر ماه را تا پایان ماه بعد ارسال کند.
شکوری بیان کرد: بنابراین کسی که در فروردین ماه بیکار شده است تا پایان ماه اردیبهشت باید منتظر بماند و مهم است که کارفرما تا چه تاریخی برای این افراد لیست رد کرده و از چه تاریخی بیکار شده اند.   وی توضیح داد: طبیعتا در هر شرایطی این فرجه وجود دارد و اساسا در ماه خرداد تا یکی دو ماه مدت انتظار بایستی طی شود، پس از طی شدن این مرحله اگر فرد دارای شرایط مدنظر بود ما با حکم، بیمه بیکاری شخص را صادر می‌کنیم و به شماره حسابی که از قبل توسط فرد در سامانه اعلام و صحیح بودن آن به واسطه‌ سامانه بانکی صحت سنجی شده است مقرری را برای فرد پرداخت می‌کنیم.
وی ادامه داد: تمامی خدمات به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به مراجعه فرد در سامانه جامع روابط کار که زیر سامانه‌ بیکاری است قابل دسترسی و استفاده خواهد بود.
شکوری یادآور شد: افراد با مراجعه به سامانه‌ بیمه‌ بیکاری می‌توانند تمام رد پا‌ها و اتفاقات مربوط به درخواستشان که در حال رخ دادن است پیگیری کنند و به نحوی شاهد روند کار خود در تمامی بخش‌ها باشند.   وی ضمن اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی ۱۵ هر ماه مقرری را به حساب افراد ذی نفع صادر می‌کند افزود: سازمان تامین اجتماعی در فروردین ماه سال ۱۴۰۰ حکم بیکاری ۹ هزار و ۴۵۳ نفر را برقرار کرده است.   شکوری ادامه داد: با در نظر داشتن تعطیل‌های رسمی در ماه فروردین، در اردیبهشت ماه توانستیم برای ۱۶ هزار و ۴۱۳ نفر مقرری بگیر حکم صادر کنیم، همچنین در خرداد ماه حکم ۲۱ هزار نفر مقرری بگیر صادر شد.
وی افزود: از فروردین تا پایان خرداد سال ۱۴۰۰ حکم ۴۷ هزار نفر مقرری بگیر صادر شده است و در ۱۵ همان ماه این مقرری پرداخت شده و مرتبا در حال انجام است.
شکوری یادآور شد: سال گذشته به دلیل وجود بیماری کرونا با بیکاری مواجه شده ایم که همه‌ این‌ها بر اساس دوره‌ای که قید شده بود تعهداتمان را به ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت کردیم.   وی گفت: آمار سال ۹۹ بعد از دوره سه ماهه کرونا یک میلیون و ۲۶۸ هزار نفر پرداخت شد که از خرداد ماه بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر مقرری دریافت کردند. بیشتر بخوانید: آموزش استعلام آخرین وضعیت دریافت مستمری از خانه

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری نفر مقرری خواهد شد هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در سال گذشته یاد کرد و گفت: برای امسال ایجاد بیش از ۲۶ هزار فرصت شغلی را هدفگذاری کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، مختار احمدی، امروز (دوازدهم اردیبهشت) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خوشبختانه سال گذشته روند کاهشی بیکاری در استان را شاهد بودیم، بگونه‌ای که در فصل بهار کاهش ۵.۲ درصدی، در فصل تابستان کاهش ۳.۳ درصدی و در فصل پاییز کاهش ۱.۷ درصدی نرخ بیکاری را نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن شاهد بودیم، اما در فصل زمستان نرخ بیکاری استان حدود ۲.۳ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار سال گذشته ۱۰.۲ درصد، در فصل تابستان ۱۰.۳ درصد، در فصل پاییز ۱۱.۲ درصد و در فصل زمستان ۱۷.۴ درصد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه از معدود استان‌هایی است که کاهش نرخ بیکاری را برنامه محور دنبال می‌کند و سند اشتغال تدوین شده دارد، اظهار کرد: بر اساس این سند در سال گذشته ایجاد ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص را هدفگذاری کردیم که بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه رصد این میزان هدفگذاری تحقق ۱۱۸ درصدی داشته و در مجموع سال گذشته ۴۰ هزار و ۵۶۰ شغل برای استان کرمانشاه در سامانه رصد به ثبت رسیده است.

احمدی از راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در این سامانه با هدف جلوگیری از ثبت افراد تکراری و... نیز خبر داد و تاکید کرد: ۹۶ درصد اشتغال ثبت شده کرمانشاه در سامانه رصد صحت داشته و تنها چهار درصد انحراف داشتیم.

به گفته این مسئول، سال گذشته و بر اساس آمار تامین اجتماعی حدود ۹۰۰۰ نفر افزایش بیمه شده اجباری حاصل از ایجاد اشتغال داشتیم که باعث شد پوشش بیمه تامین اجتماعی استان کرمانشاه از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در پایان سال گذشته افزایش یابد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه درباره تفاوت آمار بیمه شدگان اجباری و آمار ثبت شده در سامانه رصد نیز یادآور شد: تعدادی از افرادی که مشغول به کار می‌شوند در حوزه اصناف و یا مشاغل خانگی هستند که الزام بیمه ندارند. از سوی دیگر تعدادی از شاغلین نیز از بیمه روستاییان و عشایر برخوردار می‌شوند.

احمدی در پاسخ به اینکه چرا تاثیر این میزان اشتغالزایی در نرخ بیکاری استان چندان مشهود نیست نیز خاطرنشان کرد: برای هر یک درصد کاهش نرخ بیکاری به ایجاد هشت هزار شغل خالص نیاز داریم، در حالی که مشاغل ثبت شده در سال گذشته ناخالص بوده و در کنار آن احتمال ریزش مشاغل قبلی نیز وجود دارد.

وی سپس از هدفگذاری برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استان در سال جاری نیز یاد کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که از دستگاه‌ها اخذ شده برای امسال ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل را هدفگذاری کرده ایم که امیدواریم محقق شود.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، امسال تمرکز ویژه‌ای بر اشتغال فارغ‌التحصیلان است، بگونه‌ای که مقرر شده بیش از ۱۴ درصد اشتغالی که دستگاه‌ها به ثبت می‌رسانند، از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

پرداخت ۷۰۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه

احمدی در ادامه از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان یاد و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده که شامل تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر رئیس جمهور بوده است.

وی از تسهیلات یازده هزار میلیارد تومانی سفر رئیس جمهور برای استان یاد کرد که تاکنون بالغ بر ۴۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و افزود: با توجه به دو ساله بودن فرصت پرداخت این تسهیلات، امیدواریم تا پایان این موعد شاهد جذب تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان باشیم.

سهم کمتر از پنج درصدی تعاونی‌ها از اقتصاد کرمانشاه

احمدی به وضعیت تعاونی‌های کرمانشاه نیز اشاره کرد و از وجود ۳۲۰۰ تعاونی فعال در استان خبر داد که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را تحت پوشش دارند و اشتغالزایی آنها نیز بالغ بر ۵۰ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه این تعاونی‌ها در حوزه تولید، توزیع، مصرف، مسکن، بهداشت، عمران و ... هستند، یادآور شد: تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تعاونی‌های مرزنشین هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تاکید کرد: برخی تعاونی‌های استان در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند که صادرات تعاونی‌های کرمانشاه سال گذشته به حدود ۶۳ میلیون دلار رسید.

احمدی همچنین از ایجاد ۵۶ تعاونی جدید در استان در سال گذشته با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر نیز خبر داد.

وی یکی از اقداماتی که امسال با جدیت پیگیری می‌شود را تلاش برای افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد استان اعلام و اظهار کرد: سهم بخش تعاون از اقتصاد باید نزدیک به ۲۵ درصد باشد، این سهم در کرمانشاه و در کل کشور کمتر از پنج درصد است.

بلاتکلیفی پروژه‌های «شستا» وجهه خوبی ندارد

به گزارش ایسنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از آخرین وضعیت پروژه‌های شستا که از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است یاد کرد و ادامه داد: شستا چهار پروژه اصلی در استان دارد که یکی از آنها سیمان غرب بوده و از واحدهای بسیار فعال و خوب به شمار می‌رود.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را کاغذ غرب اعلام کرد که مقرر شده در صورت عدم اجرا به سرمایه‌گذار واگذار شود و اکنون نیز یک سرمایه‌گذار برای این پروژه اعلام آمادگی کرده است.

احمدی با بیان اینکه برای پروژه بیستون تامین نیز مقرر شده بانک رفاه منابعی را پرداخت کند که البته تاکنون پرداخت نشده، گفت: طبق پیگیری که انجام داده‌ایم بانک رفاه مشکلی برای پرداخت این منابع ندارد.

وی ادامه داد: کارخانه اسیدسیتریک نیز اکنون تولید آزمایشی را انجام می‌دهد و نزدیک به ۷۰ نفر نیز در آن مشغول به کار هستند و پیگیری برای تولید صنعتی آن نیز در دست اقدام است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه ما نیز پیگیر پروژه‌های شستا در استان هستیم، گفت: عدم اجرای این طرح‌ها وجهه خوبی ندارد.

تکمیل ورزشگاه کارگران تا شش ماه آینده

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به سه ورزشگاهی که برای رفاه کارگران در سطح استان وجود دارد، افزود: دو ورزشگاه اکنون فعال است. اگرچه بخش استخر مجموعه ورزشی کارگران واقع در سه راه حافظیه نیز فعال بوده و در حال استفاده است، اما  بخش‌های دیگری از آن هنوز تکمیل نشده است.

احمدی با بیان اینکه وزیر کار در سفر اخیر خود به استان بازدیدی از این پروژه داشت، تاکید کرد: در آن زمان پیشرفت این پروژه حدود ۷۵ درصد بود که اکنون بیشتر شده است.

وی از تصویب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه خبر داد که ۱۵ میلیارد تومان آن ملی و مابقی استانی است و گفت: امیدواریم با تخصیص به موقع منابع، این پروژه ظرف شش ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان